İstanbul’un En Büyük Kütüphanesi Hizmetinizde!

Geçmişi 18. yüzyılın ortalarına dek uzanan Rami Kışlası, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun gayretleriyle yürütülen aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeni inşa çalışmalarının tamamlanmasıyla Rami Kütüphanesi olarak yeniden hayat buldu.

Her yaştan okuyucunun ihtiyacına cevap veren koleksiyonu, ihtisas kütüphaneleri ve yaşam alanlarıyla Avrupa’nın en büyük kütüphane kompleksi olarak öne çıkan Rami Kütüphanesi, 2023 yılının Ocak ayında okuyucularına kapılarını açtı.

Kapalı Alan

36.000 m²

Kapalı Alan

Yeşil Alan

51.000 m²

Yeşil Alan

Kişilik Oturma Kapasitesi

Kişilik Oturma Kapasitesi

RAMİ KÜTÜPHANESİ'Nİ TANIYIN

Bilginin ve sürdürülebilir yaşamın merkezi Rami Kütüphanesi, kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Nitelikli koleksiyonları, teknolojik olanakları ve yaşam alanlarıyla her yaştan ziyaretçiye eşsiz bir kütüphane deneyimi sunan Rami Kütüphanesi, kütüphanecilik tarihinde yeni bir sayfa açıyor.

rami-aile

HER YAŞTAN KULLANICI İÇİN ÖZEL KÜTÜPHANE

Her Yaştan Okuyucunun Buluşma Noktası

Rami Kütüphanesi, 0-3 yaş grubundan başlayarak tüm ziyaretçileri için eşsiz bir deneyim sunmak için tasarlanmıştır. Her yaş grubundan kullanıcının ilgi alanlarına ve ihtiyaçlarına yönelik olarak farklı kütüphaneler oluşturulmuş ve kültür-sanat etkinlikleri planlanmıştır.

Her yaş grubundan ziyaretçinin buluşma noktası olacak kütüphanede, Bebek ve Çocuk Kütüphanesi, Gençlik Kütüphanesi, Yetişkin Kütüphanesi, İhtisas Kütüphaneleri, Atatürk Kütüphanesi, Yazma Eserler Kütüphanesi yer almaktadır.

8 ana kol üzerine yerleşen kütüphaneler ve okuma salonları, doğumdan ölüme yaşamın her anında bilginin ışığı ile aydınlanan nesilleri sembolize etmektedir.

Yaşayan Kütüphane

Rami Kütüphanesi; etkinlik salonları, bireysel ve grup okuma salonları, atölye mekanları ile söyleşi, seminer ve sergi gibi farklı kullanım olanaklarına sahip büyük bir kompleks olarak tasarlanmıştır. Çocuklardan gençlere, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden kütüphane, 7/24 açık okuma salonlarıyla okuyucu ve araştırmacılara günün her saatinde hizmet vermektedir.

rami-garden

SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜTÜPHANE

Kütüphane Bahçesinde Yaşam Var

51 bin m²’lik peyzaj alanıyla Avrupa’nın en büyük kapalı peyzaj alanına sahip olan kütüphanesi unvanına sahip Rami Kütüphanesi, yalnız okuma salonları ile değil İstanbul’un kalbinde bulunan geniş yeşil alanıyla da İstanbul’a nefes aldıran bir buluşma alanı olarak tasarlanmıştır. Rami Kütüphanesi; kafeleri, yapay göleti, okuma amfileri, yürüyüş-bisiklet parkurları ve ulusal belleğin arşivlendiği depolarıyla kullanıcılara klasik bir kütüphane anlayışından sıyrılmış aktif bir mekansal kullanım alanı sunmaktadır.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜTÜPHANE

Kütüphane Bahçesinde Yaşam Var

Yaşayan Kütüphane

Rami Kütüphanesi yıl boyu her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekebilecek farklı etkinliklere, kültür ve sanat buluşmalarına da ev sahipliği yapmaktadır. Toplumun kültür ve sanatla buluşmasını simgeleyen bir marka kurum niteliğinde faaliyet gösteren Rami Kütüphanesi, özgün blog yazıları ve podcast serileriyle de geniş kitlelerle buluşmaya hazırlanıyor.