Yaşam Alanları

Kitap Satış

DÖSİMM’e bağlı olarak müzelerde ve kütüphanelerde Geleneksel El Sanatları ve Kitap Satış Mağazaları hizmet vermektedir. Rami Kütüphanesi de Kitap Satış Mağazası’na ev sahipliği yapmaktadır.

Kafeler

Rami Kütüphanesi’nin sahip olduğu büyük peyzaj alanında üç adet kafe bulunmaktadır. Okuyucular için sıcak, soğuk içeceklerin ve çeşitli yiyeceklerin satışı yapılmaktadır. Bu bölümden alınan yiyecekler ve içecekler burada tüketilmekte ve kütüphane içerisine alınmamaktadır.

Multimedya Bölümü

Kasetler, video kayıtları, video diskler (VCD), dijital çok yönlü diskler (DVD) ve kompakt ses disklerinden (CD) oluşan Multimedya Bölümü; kullanıcıların geniş bir görsel ve işitsel kaynak taraması yapmasına olanak tanır.

Atölyeler

Çocukların ve gençlerin keşfetme arzusunu desteklemek için tasarlanan atölyelerde etkinlikler düzenlenmektedir. Atölyeler, çocukların ve gençlerin bilimsel kavramları uygulamalı olarak keşfetmesinden prototip üretmeye kadar olan süreçte destek olabilecek şekilde tasarlanmıştır. Her yaş grubuna uygun olarak farklı seviyelerde düzenlenen atölyelerde keşif, tasarım, üretim ve teknoloji temel konulardır.

Okuma Salonları

7/24 açık olan okuma salonları; kitap okumak, ders çalışmak ya da araştırma yapmak isteyen herkese konforlu ve ferah bir alan sunar. Bireysel ya da grup çalışması yapmak isteyenler için farklı okuma salonları mevcuttur. Aynı zamanda okuma salonlarında dinlenilebilecek bölümler de bulunmaktadır.

Engelli Merkezi

Engelli merkezi kısmında kütüphane deneyimini her birey için hem erişilebilir hem de başarılı kılmak Rami Kütüphanesi’nin esas amaçlarındandır. Engelli Merkezi, engelli bireylerin kusursuz bir kütüphane deneyimi yaşaması için tasarlanmış çeşitli hizmetler sunar. Araştırma yardımı, binalarda erişilebilirliğin artırılması ve yardımcı ekipmanların kullanıma açık olması bu hizmetlerden bazılarıdır.

Sergi Salonları

Güzel sanatlardan geri dönüşüm ürünlerine kadar geniş bir yelpazede sergilere ev sahipliği yapan sergi salonları, farklı sergi türlerine ev sahipliği yapabilecek şekilde tasarlanmıştır. Doğal ışık alan salonlar spot aydınlatmalarla desteklenmiş ve hareketli teşhir üniteleri ile eserlerin, sanatçılarının yarattığı konsepte uygun olarak sergilenmesi ve halkla buluşması amaçlanmıştır.

Seminer Salonları

Rami Kütüphanesi’nin seminer salonları; çalıştaylar, seminerler ve konferanslar için özel olarak tasarlanan yapısıyla eğitim, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır. Video projeksiyonu, akıllı aydınlatma ve son teknoloji dijital ses sistemine sahip olan seminer salonları farklı etkinliklerin gerçekleştirilmesine imkan sağlamaktadır.