Eser Adı
DOS Konu Sınıflaması
Ansiklopediler

Annual Review of Sociology

Sosyoloji disiplini ile ilgili yıllık değerlendirmeler ve makaleler yayınlayan bir yayındır.

TÜBİTAK Sosyal Bilimler Ansiklopedisi

Sociology Guide

Disiplin ile ilgili ilgili temel kavramlar, teoriler ve sosyologlar hakkında bilgiler sunan bir çevrimiçi kaynak.

Dizinler

Social Sciences Research Network

SSRN (Social Science Research Network), sosyal bilimler alanında araştırma çıktılarının bulunduğu bir çevrimiçi hizmettir. SSRN, akademik makalelerin yayınlandığı, indirilebildiği ve paylaşılabildiği bir ortamdır.

Google Akademik

Google Akademik, akademik literatürü araştırmak ve erişmek için Google tarafından sağlanan ücretsiz bir hizmettir. Bu platform, akademik makaleler, tezler, kitaplar, önemli konferans bildirileri ve diğer akademik yayınları indeksler ve alınan atıfların takip edilmesini sağlar.

OpenAlex

OpenAlex, akademik yayınları, atıf verilerini ve araştırma verilerini indeksleyen ve açık erişimli olarak sunan bir platformdur. Bu platform, araştırmacıların geniş çapta literatür taraması yapmalarına ve belirli konular hakkında bilgi edinmelerine olanak tanır.