Rami Kütüphanesi
Rami Kütüphanesi

BLOG

Kütüphane:Hiç Bitmeyecek Bir Hikaye

21 Aralık 2022

Yıllar önce, kitapların dijital ortamda saklanma olanağı ortaya çıktığında, basılı kitapların bu değişimle birlikte ortadan kalkacakları öngörüsü atılmıştı ortaya. Kitapların muhafaza edilebildiği ve okunabildiği cihazların kapasiteleri, kütüphaneler dolusu kitapla ifade ediliyor, bu cihazlar sayesinde koca koca kütüphaneleri yanımızda taşıyabileceğimiz salık veriliyordu. Günümüzde bu tür cihazlara ulaşmak çok kolay ve yaygın olarak da kullanılıyorlar.

Gelgelim, ne kitapların sonu geldi, ne de kütüphanelerin. Pek çok insan, kitapların o kendine özgü kokusundan da onları elinde tutup sayfaları birer birer çevirmenin verdiği hazdan da vazgeçmedi. Çünkü yaşamı inşa eden bilgiyi saklamanın ilk göz ağrısıydı onlar.

Sayfalara, kapaklara, ciltlere, nüshalara tutunarak, kitap ayraçlarını saklayarak, sahip oldukları kitaplara onları zarar görmekten koruduğu düşünülen “Ya kebikeç!” duasını işleyerek yaşayan kitap tutkunları hep var olacaklar.

Kitap tutkunlarına, bilgeliğe çevirdikleri yüzleriyle huzur dolu bir sığınak arayanlara, geçmişi öğrenme ve geleceği kurma arzusuyla yanıp tutuşanlara kapılarını hep açık tutacak ve içinde yeşeren yaşamla onları hep kucaklayacak Rami Kütüphanesi. Çünkü, “Bilgi yaşamdır, kütüphane de onun kalesi!”

BLOG