BLOG
Yaşayan Bir Kütüphanenin Benzersiz İzleri
21 Aralık 2022
18. yüzyılda inşa edilmiş Rami Çiftliği Kışlası’nın restore edilip yeniden değerlendirilmesiyle doğan Rami Kütüphanesi, bir kışladan kütüphaneye dönüştürülerek, savaş ve çatışmaların tarumar ettiği İskenderiye Kütüphanesi, Beytülhikme gibi atalarının makus kaderini de tersine çevirmeye niyetlenmiştir sanki. İsterseniz gelin, bu özgün kütüphanenin benzersiz özelliklerine birlikte bir göz atalım.
Rami Kütüphanesi, tarih boyunca yüzünü bilgiye çevirerek yaşamı tefekkürle kucaklamak isteyen sayısız insana huzurlu bir sığınak olmuş kütüphanelerin geleneğini, modern olanaklardan da sonuna kadar yararlanarak yaşatmayı amaçlar. Ve tıpkı canlı bir organizma gibi devinen, gelişen ve dönüşen bir mekan olmayı hedefler.
Restorasyonu sırasında orijinal ve orijinal malzemeye birebir uyumu doğal malzemeler kullanılan ve 50 bin metrekarelik millet bahçesi olarak düzenlenmiş bir rekreasyon alanına sahip olan kütüphane; yürüyüş ve bisiklet yollarının da bulunduğu, yeşille iç içe, sürdürebilirlik yaklaşımına uygun bir yapı olarak tasarlanmıştır.
Yalnızca bir kütüphane olmanın ötesine geçip, yaşamı birçok yüzüyle kucaklamayı amaçlayan Rami Kütüphanesi; amfileri, sahneleri, serbest etkinlik bölgesi; sergi, okuma, ortak çalışma ve çocuk oyun alanları ile yaşayan kütüphaneler konseptinin benzersiz bir parçası olmayı amaçlar.
BLOG